lunes, 5 de octubre de 2015

La Sagrada Família, Barcelona

Abans de tot, escolta aquesta petita introducció de la visita: Introducció de la visita
La  Basílica de la Sagrada Família o simplement Sagrada Família és un monument molt important en tot el món i que ha esdevingut com a principal símbol de la nostra ciutat, Barcelona. És imprescindible poder visitar-la, hi si pot ser, amb guia ja que aprendràs coses realment espectaculars.
Aquest monument és el màxim exponent de la arquitectura modernista creada generalment per Antoní Gaudí, milers de turistes acudeixen cada dia a contemplar el curiós tot i que encara inacabat temple.
La construcció va començar al 1882 amb un estil neogòtic. Un any després el projecte va anar a parar a les mans del arquitecte català Antoni Gaudí, qui va replantejar el projecte per complert. Gaudí va dissenyar un temple excepcional i innovador que estaria compost per 18 torres, tot i que finalment només va tenir temps de crear una de les torres abans de la seva mort. Gaudí va morir en el anys 1926 deixant inacabat el projecte. Deu anys després, al 1936 va haver-hi un incendi a la cripta de la Sagrada Família que va cremar la majoria dels esbossos i els projectes que havien fet. Per sort, el somni de Gaudí i de molts altres s’està fent realitat poc a poc gracies al treball d’altres arquitectes especialitzats i amb la quantitat de diner obtingut a partir de les donacions i visites.
Fins al moment les torres de la Sagrada Família han estat erigides vuit de les divuit torres dissenyades per Gaudí . L'arquitecte va decidir que dotze d'elles fossin dedicades als apòstols , quatre als Evangelistes , una a Déu i una altra a Jesús . Cadascuna d'elles estarà dotada de diferent altura en funció de la jerarquia religiosa que representen.

La basílica té tres façanes impressionants. La façana del Naixement, dedicada al naixement de Crist, la Façana de la Passió, que pretén reflectir el sofriment de Jesús durant la Crucifixió, i la Façana de la Gloria, la més gran de les tres, que representa el Judici Final, la Gloria i el infern.
L’interior és espectacular. Antoní Gaudí es va inspirar amb la naturalesa, creant columnes amb forma de tronc d’arbre que formen l’interior del temple amb un increïble bosc de pedra.

L’ arquitecte actual responsable de la seva finalització, Jordi Faulí , assegura que estarà completa al 100 % en el 2026 .

Per dintre, les columnes, impresionant.


La Sagrada Família acabada (2026)

No hay comentarios:

Publicar un comentario